Een pen zagen op de cirkelzaag
Een stoel maken is een secuur werkje

Stoelen

Op deze pagina een aantal stoelen die ik eerder heb gemaakt. Uiteraard is er van alles aan uw eigen smaak aan te passen.

!

Zig zag stoel

Zig-zag stoel Vrij naar Rietveld
Deze zig-zag stoel is gemaakt van eiken. Het is een laag model, maar hij kan gemaakt worden op iedere gewenste hoogte. Deze stoel staat in de olie, maar iedere andere afwerking is ook mogelijk.

Kubistische stoel

Schoonheid door eenvoud
De zitting van deze (eigen ontwerp) stoel "zweeft" tussen de armsteunen/poten. Deze zitting is van essen en de zijkanten zijn van eiken. Houtcombinaties laat ik over aan de klant evenals de hoek waarin de zitting kan worden bevestigd.

Ranke stoel

Luchtige elegantie

Deze stoel van iepen is een eigen ontwerp met een knipoog naar Macintosh. Het is een rank model die heerlijk zit door de schuine armleuningen.

Trapstoel

Praktisch in de keuken of bij een bibliotheekkast  Opperdepop!

Deze combinatie van trapje en stoel is uiterst handig. De rugleuning kan naar voren worden geklapt zodat een trapje ontstaat. Dit trapje is overigens niet arbo gecertificeerd, waardoor het gebruik er van geheel voor eigen risico is. Deze stoelen worden in het verre oosten in serie gemaakt (vandaar de lage prijs) van mahonie en wit gelakt.

Zo lang de voorraad strekt.