nieuwe projecten

NIEUWE PROJECTEN

Projecten die het verdienen om even speciale aandacht te krijgen.

Op deze pagina vindt u projecten of projectjes die nog maar net klaar zijn en die nog niet zijn ingedeeld bij de andere items op deze website. Na enkele weken zijn ze dat wel en staan op deze bladzijde hopelijk weer andere nieuwe dingen.
!

BUNCH OF WOOD

Sieradenkistje of schrijfkistje voor de echte kenner.

Dit kistje is gemaakt van, vuren, beuken, eiken, noten, mahonie, esdoorn en teak en is zo geconstrueerd dat het, als het gesloten is, op een bos/bundeltje hout lijkt. Dit luxe kistje is gepolitoerd met honderdvijftig lagen schellak en heeft daardoor een prachtige glans (de foto laat dit onvoldoende zien). De binnenkant is voorzien van donkergroen vilt om zodoende de luxe pennen of sieraden goed te kunnen beschermen. De hoeken van het deksel zijn weggeschuurd voor een goede grip.

Er is slechts één kistje geproduceerd en is dus volledig uniek en handgemaakt. Een kistje met eeuwigheidswaarde.

RECESSION CABINET

Volledig gemaakt van hergebruikte materialen.
Deze langwerpige kast is volledig gemaakt van hergebruikt hout. De corpus is gemaakt van een oud tafelblad dat schuin is doorgezaagd. De corpus is daardoor aan de bovenkant ondieper dan onderaan. De achterwand van verpakkingsplaat en de schappen van pallethout. De corpus is gebeitst in de kleur donker noten. De deklatten zijn naturel eiken gehouden en komen uit de resthoutbak. De pallethouten schappen zijn in de grijze was gezet. Afmetingen: 140 cm hoog, 45 cm breed en 30 cm diep

STOEL VAN RESTHOUT

Luchtig design

Deze stoel hebben we gemaakt van restmaterialen die bij mij uit de houtstelling komen. Het frame is gemaakt van beuken met een ertussen gelijmde wengé strip. Door de relatief dunne (4×4 cm) poten en rest van het frame en de open gelaten rugleuning ontstaat een luchtig en fragiel uiterlijk. Maar let op: de verbindingen zijn getand, verlijmd met beenderlijm en ongelooflijk sterk. Het zitdek heeft een dikte van twee centimeter en is van gebookmatched Amerikaans noten en rust op metalen afstandsbussen. Het dek wordt op zijn plaats gehouden met duidelijk zichtbare slotbouten die een industrieel tintje aan het ontwerp geven. Deze stoel is op het metaalwerk na volledig natuurlijk gemaakt. Zonder schadelijke lakken, maar met natuurlijke schellak sanding sealer en was. Geen PVAC houtlijm, geen bruislijm maar volledig natuurlijke beenderlijm gemaakt van slachtafval. Een blikvanger waar over gesproken wordt.

Deze stoel doet overigens mee met de Aanstormende Designers Competitie

HET BLOK

Salontafel uit één stuk
Deze salontafel van een blok massief populierenhout heeft een afmeting van ca 95 x 49 x 49 cm is behandeld met tungolie. De natuurlijke schoonheid komt zo goed tot zijn recht. In de vakken is volop ruimte voor de krant of de afstandsbediening van de TV en i-pad of laptop.

Een natuurlijke krimpscheur in het hout laat het licht in de ruimte eronder schijnen. Dit geeft een speels effect. Hoe dit blok tot stand is gekomen, is HIER  en HIER en HIER te lezen.